En svensk klassiker på två dygn

Vasaloppet är över för i år och många har därmed även lyckats med en svensk klassiker. Lopp i skidor, cykling, löpning och simning är mycket som kroppen ska förbereda sig för, men Jonas Ekblom från Hudiksvall är några av få som förra veckan klarade en svensk klassiker på ynka två dygn.

Som man skriver om på Dagens Nyheter klarade Jonas Ekblom en svensk klassiker i helgen, det otroliga är att han klarade alla loppen på endast två dygn. Jonas berättar för Dagens Nyheter att han började måndagen med att köra Vasaloppet, för att sedan hoppa på cykeln och trampa Vättern runt. Därefter simmade han 3 kilometer i Vättern och avslutade det hela med Lidingöloppet. Han beskriver att han efter den svenska klassikern hade en väldigt skön känsla i kroppen när han kom fram till mållinjen i Lidingöloppet, men att orken i kroppen var helt som bortblåst.

För att klara en svensk klassiker krävs det ett långt förberedande med en smart strategi. Kroppen ska klara hård press och uthållighet vilket många klarar av om man förberett sig med rätt träning. Det är inte alla kroppar som är byggda för att göra en svensk klassiker på endast två dygn, men det är möjligt för alla att göra det med en personlig tid.

Bra hjälpmedel inför loppen

Det finns mängder av träningsappar som är roliga att använda sig av om man tänk träna inför något av loppen. Många för statistik, visar dig hur man förbättras med tiden och ger tips på upplägg. Genom att använda sig av en begagnad iphone kan man även minska oron för att kanske förstöra den under träningen. En begagnad mobil ligger oftast i en bättre prisklass vilket gör det mer vänligt att köpa en ny telefon avsedd just för träningen. Sedan är det bara att börja träna, sätta mål och ut i spåren och köra.